Tränarföreningens styrelse

Ordförande: Håkan Widlund - IFK Växjö
hakan.widlund@vaxjo.se

Sekreterare: Peter Gabrielsson - Huddinge AIS
peter.gabrielsson@fmv.se

Ledamot: Ulf Björklund - Hälle IF
ulf.bannister@gmail.com
 

Ledamot: Primrose Ulegård - Västerås FK
primrose@ulegard.se
 

Ledamot: Anders Ström - 

anders.strom1@hotmail.com
 

Mer om oss

Håkan Widlund - ordförande
Håkan invaldes i tränarföreningens styrelse 2016. Håkan har sedan 1980 verkat som tränare i friidrott efter en egen karriär som häcklöpare och längdhoppare på 70-talet. Moderklubben är Skruvs IF. Han har även varit verksam som tränarutbildare på klubb-, distrikts- och förbundsnivå men har framför allt ägnat sig åt träning av aktiva, allt från friidrottsskolenivå till yppersta elit. 
Friidrottsgymnasiestudier gjorde att Håkan hamnade i Växjö och tränarskapet har bedrivits i klubben som ligger varmast om hjärtat; IFK Växjö. 
Håkans egna meriter på senare tid är tio Göteborgsvarv i sträck samt en svensk klassiker 2004. För närvarande jobbar Håkan 50% på FIG i Växjö samt 25% i IFK Växjö som träningskoordinator. Sprint/häck är grengruppsinriktningen där Håkan nu har ett tiotal juniorer/seniorer i träning i klubbverksamheten. 
 

Peter Gabrielsson - sekreterare
Peter är friidrottstränare på ideell basis i Huddinge AIS Friidrott sedan dryga 15 år.
Kom in i tränarkarriären när döttrarna började med friidrott i början på 2000-talet och var en av som mest fem tränare som höll ihop dåvarande team 94-95 som mest var nästan 80 tjejer och killar. Har med de gänget hunnit med många framgångar främst i lagsammanhang (Kraftmätningen och Lag-USM) men också några individuella inom främst stavhopp. Team 94-95 är sedan några år upplöst som grupp men några håller fortfarande på med elitinriktad friidrott, spridda både inom Sverige och Europa.
Idag är Peter främst en hopptränare och han har en egen stavhoppsgrupp med tjejer i åldern 15-18 år och tränar därutöver några mångkampare i stav.
 

Primrose Ulegård - ledamot
Primrose påbörjade sin ledarroll efter vädjan av sonen och började som ledare för hans friidrottsgrupp VBG under årskiftet 2009-2010. Sonens motiveringen var då, "jag vill springa och du kan säga åt alla att göra som du vill, det kommer bli kul, snälla"! Idag är Primrose en av två certifierade coacher i sprint och häcklöpning för ungdomar och juniorer i Västerås FK och tränar tillsammans med sin man en grupp på 13 aktiva + en para aktiv i åldrarna 15-20år. Utöver detta är hon också länslagsledare för distrikt Västmanlands 13-14års ungdomar och har dessutom med start januari 2019 sitt första internationella uppdrag, att coacha en Ugandisk sprintelitaktiv med satsning inför OS 2020. Primrose har dessutom passat på att prova på friidrotten själv nu på äldre dagar vilket har gett möjligenheten att träffa tränarkollegorna ut i landet på diverse veterantävlingar för att utbyta erfarenheter och tips.
 

Ulf Björklund - ledamot
Ulf invaldes i tränarföreningens styrelse 2005 och är utbildad elittränare vid SFIF:s utbildning på Linnéuniversitet. Ulf är till vardags tränare och sponsoransvarig i Hälle IF. I tonåren var Ulf aktiv friidrottare och ägnade sig mest åt stavhopp och 400m. På "meritlistan" finns bland annat 12 Göteborgsvarv. Åren från millenieskiftet hade hans aktiva stora framgångar på 800m där man tog USM och JSM-guld på 3x800m. I friidrottsvärlden är Ulf numera känd som Meraf Bahtas svenska pappa.
 

Anders Ström - ledamot
Anders invaldes i friidrottens tränarförening 2016. Anders har medeldistanslöpning som specialintresse, ett intresse som väcktes när han såg Dan Waern ta EM-silver på 1500m 1958. Anders var aktiv löpare i Sundbybergs IK och i Bromma IF men skadade sina hälsenor under militärtjänstgöring 1969. 
Han var tränare för Bromma IF:s medeldistansare 1975-1980. Han har varit veteranfriidrottare i Huddinge AIS under 2000-talet och där också varit sekreterare under 2 år. Anders har även verkat som tränare i Hammarby IF och på meritlistan finns två aktiva som nått SM-final på 1500m. Nu är Anders i Spårvägens FK.